Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A Húsvéti Nyúl segítői

Oszd meg ezt a mesét!

Volt egyszer réges-régen egy kis nyuszi, aki Húsvéti Nyúlnak hívták. Ő volt felelős azért, hogy minden évben a Húsvéti ünnep alkalmával szépen kiossza a tojásokat és édességeket a gyerekeknek.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Egy napon, amikor Húsvéti Nyúl éppen tojásokat festett, odalépett hozzá a kis madár, Csipi.

– Szia Húsvéti Nyúl! – köszöntötte. – Miért vagy ilyen szomorú?

– Szia Csipi! Minden évben olyan nehéz kiosztani az összes tojást és édességet a gyerekeknek. Nem tudom, hogy idén hogyan fogok elég időt találni mindenkihez eljutni, pedig úgy örülnek az ajándékoknak – felelte a Húsvéti Nyúl.

– De hiszen te a Húsvéti Nyúl vagy! Mindig meg tudod csinálni! Van egy ötletem, hogyan segíthetek neked.

– Örülnék, ha segítenél! Mondd el az ötleted! – lelkesedett fel a Húsvéti Nyúl.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

– Találkoztam egy nagyon ügyes és gyors pillangóval, aki szívesen segítene neked a tojások kiosztásában. Ő nagyon gyorsan tud repülni, és el tudna jutni olyan helyekre, ahol te talán nem érnéd el.

– Nagyszerű ötlet! Kérlek, hozd el hozzám a pillangót! – mondta izgatottan a Húsvéti Nyúl.

Csipi elszállt, és hamarosan visszatért egy nagyon gyönyörű és színes pillangóval.

– Szia Húsvéti Nyúl! – köszöntötte a pillangó. – Csipi elmondta nekem, hogy segítségre van szükséged.

– Nagyon szépen köszönöm, hogy jöttél. Szeretném, ha segítenél nekem a tojások és édességek kiosztásában. Te olyan helyekre tudsz eljutni, ahová nekem nehéz lenne elmennem.

– Persze, szívesen segítek neked. Mire van szükséged? – érdeklődött a pillangó.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

– Van itt egy lista, amelyen szerepel az összes gyerek, akiknek tojást és édességet kell kiosztanom. Segítenél nekem eljuttatni az ajándékokat hozzájuk?

– Természetesen! Azonnal elindulok! – mondta boldogan a pillangó.

A Húsvéti Nyúl nagyon boldog volt, hogy Csipi talált számára egy olyan segítőt, mint a pillangó, aki részt vesz az ajándékok kiosztásában.

A gyerekek is nagyon boldogok voltak, amikor meglátták a pillangót, amint repül és tojásokat osztogat. Ráadásul ebben az évben a segítőnek köszönhetően hamarabb is kapták meg ajándékaikat.

A Húsvéti Nyúl pedig így sokkal jobban élvezte a boldog gyerekek mosolyait, hiszen nem kellett aggódnia amiatt, hogy nem végez időben.

Amikor vége volt az ünnepnek, a Húsvéti Nyúl és a pillangó összepakolták az üres kosarakat, majd visszatértek arra a rétre, ahol ők éltek. Együtt ünnepelték az ünnep sikerét, és a Húsvéti Nyúl hálás volt Csipi és a pillangó segítségéért.

A következő húsvét előtt Húsvéti Nyúl úgy döntött, hogy meghívja a pillangót és Csipit, hogy segítsenek neki kitalálni, hogyan tudná egyedül is gyorsan kiosztani az ajándékokat.

Barátai remek ötletekkel álltak elő. Sikerült úgy átszervezniük a tojások és az édességek kiosztását, hogy a Húsvéti Nyúl sokkal hamarabb végezzen vele.

Ettől kezdve a Húsvéti Nyúl ismét boldogan tudta elvinni a gyerekek ajándékait. Mindig számíthatott a barátaira, akik évről évre segítettek neki az ajándékok kiosztásának megszervezésében. Vajon idén is lesznek segítői a Húsvéti Nyúlnak?

Szólj hozzá!