Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A Húsvéti Nyúl locsolni megy

Oszd meg ezt a mesét!

Húsvét hétfő reggel volt, amikor a Húsvéti Nyúl ablakán beszűrődött a napfény. A Nap szelíden mosolygott, a méhek pedig már el is kezdték gyűjteni a nektárt a harmatos virágokról.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Az előző napi ajándékhordás után a Húsvéti Nyúl nagyon fáradtan ébredt. Rengeteg gyermeknek okozott örömöt, és bár ez a kedvenc napja az évben, bizony igen elfáradt. Azonban, amint eszébe jutott, hogy milyen nap van, máris felélénkült és kipattant az ágyból.

– Húsvét hétfő van! – kiabálta boldogan.

Felhúzta bolyhos szobapapucsát, és kiment a konyhába, hogy elkészítse reggelijét. Finom, friss répasalátát készített, melyet azonnal be is falt.

Ezután megmosakodott, alaposan megmosta a fogát, majd megfésülte bársonyos szőrét és felöltözött. Ma nem ám akármit vett fel! A legcsinosabb ruháját választotta ki, és még csokornyakkendőt is kötött.

Amint elkészült, fogta a legillatosabb kölnijét, és elindult, hogy meglocsolja a nyuszilányokat. Az útja egyenesen a legszebb lányhoz, Füleshez vezetett.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

– Szia! Nagyon örülök, hogy eljöttél! – köszöntötte a nyuszilány, amikor a Húsvéti Nyúl megérkezett.

A nyuszifiú kihúzta magát, és elmondta azt a locsolóverset, amelyet kifejezetten Fülesnek írt:

Húsvét van ma, meglocsollak,
hogy el ne hervadjál,
illatos kölnit hoztam,
hogy virágként illatozzál.

Szépséges nyuszilány,
maradj ilyen gyönyörű,
ne hervadj el soha,
szép angyalszemű.

Füles elpirult a vers hallatán, és nagyon meghatódott attól, hogy a Húsvéti Nyúl ennyire kedves hozzá, és még egy külön locsolóverset is költött számára erre a napra. Nem is volt kérdéses, hogy a legszebb piros tojást adja a nyuszifiúnak.

Bár a Húsvéti Nyúl arról híres, hogy húsvét vasárnapján meglepi a gyerekeket, azt is érdemes tudnod róla, hogy húsvét hétfőn a nyuszilányoknak kedveskedik, és mindegyiket gondosan meglocsolja, hogy el ne hervadjanak.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Emiatt nem tudott sokáig maradni Fülesnél, de megbeszélték, hogy délután együtt mennek a rétre virágot szedni. Mindketten alig várták, hogy aznap újra találkozhassanak. Ezután pedig igyekeztek minden nap együtt tölteni a szabadidejüket. A következő évben pedig már a kis nyuszicsemetéikkel várták a húsvétot.

Szólj hozzá!