Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A békakirályfi (Grimm mesék)

A békakirályfi - Grimm mesék - Mesélek Neked

Itt sem volt, ott sem volt, de valahol mégis volt, volt egyszer egy király s ennek három leánya. Szép volt mind a három, de különösen a legkisebb. Ez olyan szép volt, olyan gyönyörű volt, hogy a napra lehetett nézni, de rá nem…

Tovább a mesére

A Grimm testvérek gyűjtése és kiadása több évtizedig tartott, és eredményeként összegyűjtötték a német nyelvű mesék egyik legnagyobb gyűjteményét.

A gyűjteményben szereplő mesék sokféle témát és műfajt ölelnek fel, és a Grimm testvérek gyűjtése sokban hozzájárult a német népmesék szélesebb körű ismertségéhez.

A Grimm mesék a német népmesék jellegzetességeit hordozzák magukban, többek között a varázslatos elemeket, a rejtett tanulságokat és a csodálatos világokat. A mesék a legkülönbözőbb témákat dolgozzák fel, és gyakran tartalmaznak hősöket, gonosz karaktereket, boszorkányokat és tündéreket is.

A Grimm mesék az egész világon nagyon népszerűek lettek, és sok mesemondó, író és filmkészítő is inspirálódott tőlük. A mesék számos nyelvre lefordították, és a világ számos országában megjelentek különböző változataik.

A Grimm testvérek munkássága nagyon fontos szerepet játszott a német kultúra és folklór megőrzésében és továbbadásában. A mesék hagyományainak ápolása és megőrzése a kultúra fontos részévé vált, és az emberek továbbra is élvezik a varázslatos és tanulságos Grimm meséket, amelyeket a Grimm testvérek összegyűjtöttek és kiadtak.

You cannot copy content of this page