Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A tavasztündér

Oszd meg ezt a mesét!

Egyszer volt, hol nem volt, itt is volt, ott is volt, igazából mindenhol volt, mivel tavasz mindenhol van. Ki is? A tavasztündér. Ez a mese róla szól.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Képzeld el, még nagyon hideg volt. Megcsillant egy kis hó a fák és a bokrok tövében, de a madarak már találtak egy kis zöldet itt-ott. A hóvirág is kinyílott, gyönyörűen tündöklöttek az erdőben és a házak kis kertjében. A gyerekek boldogan szedték. Tudod, hogy mitől voltak hóvirágok? Mert a tavasztündér elkezdett dolgozni.

Ugyanis a tél utolsó napján -ami február 28-ára vagy 29-ére esik, a téltündér átadja a feladatokat a tavasztündér számára, aki elsőként elkezdi felébreszteni a téli álmot alvó állatokat és növényeket.

A fák is elkezdenek éledezni, a fű is kizöldül és a hóvirágok is kinyílnak. A tavasztündér olyan gyorsan munkának lát, hogy a természet nagyon hamar feléled. Kinyílik az gyönyörűszép, illatos, lila ibolya, a nyuszikák boldogan ugrándoznak a friss, zöld füvön, és a napocska is már kedvesen mosolyog. 

A nap együtt dolgozik a tavasztündérrel, dolgozik, és sugaraival felmelegíti a földet. A vizekről sem feledkezik meg, hogy a halacskák is tudjanak lubickolni. Ahogy egyre melegebb lesz, kinyílnak a virágok: a tulipán, a jácint, a krókusz és sok más tavaszi virág. Tavasszal sok eső esik, hogy a növények elolthassák szomjukat a hosszú téli álom után. 

A gyerekek is a szabadba vágynak. Sokat labdáznak, kerékpározni, csúszdáznak,  mászókáznak és fogócskáznak. 

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A tavasz közepén a húsvéti nyuszi is megérkezik. Szebbnél szebb és finomabbnál finomabb ajándékokkal kedveskedik a gyerkőcöknek. A lányok gyönyörű hímes tojásokat festenek, hogy amikor a fiúk egy aranyos kis vers kíséretében meglocsolják őket, odaadhassák nekik. Tudod miért fontos meglocsolni a lányokat? Azért, hogy el ne hervadjanak. Ők is frissek és harmatosak legyenek, sokáig lehessen csodálni szépségüket.

Napról napra melegebb lesz, és közeledik a nyár. A tavasztündér pihenni készül, és május 31-én – a tavasz utolsó napján -, amikor az ő munkája abban az évben véget ér, átadja a feladatokat a nyártündérnek. Innentől már a nyártündér fog dolgozni. A tavasztündér pedig álomra szenderül.

Szólj hozzá!