Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A nyúl, aki megszervezte a farsangot (Mészáros Andrea)

Oszd meg ezt a mesét!
Hirdetés

Egyszer réges-régen, az erdő mélyén élt egy nyúl. A nyúl nagyon szerette az erdei farsangot, amit minden évben megrendeztek az állatok a tél végén. Azonban idén úgy tűnt, hogy a farsang elmarad, mert senki sem volt hajlandó szervezni.

A nyúl azonban nem adta fel, és elhatározta, hogy ő szervezi meg az erdei farsangot. Felkereste az állatokat, és meggyőzte őket, hogy segítsenek neki a farsang megszervezésében.

Az egerek felajánlották, hogy hoznak saját készítésű sajtot, a mókusok diót szállítanak, a hódok pedig segítenek az étel elkészítésében. A nyúl pedig az ünneplésre szolgáló dekorációkról és a zenei programról gondoskodott.

A nagy nap eljött, és az erdő tele lett állatokkal, akik farsangi jelmezbe öltöztek. Az egerek kis kalapokat viseltek, a mókusok bohócruhába bújtak, a hódok pedig kokárdát tűztek a sapkájukra.

Az ételek és italok folytak, az állatok táncoltak és énekeltek. Az erdő hangos volt az ünnepléstől. Az éj leple alatt a nyúl meggyújtotta a tűzijátékokat, az állatok pedig csodálták a gyönyörű látványt.

A farsangi mulatság csak hajnalban ért véget, az állatok kimerülten, de boldogan tértek haza. A nyúl pedig büszke volt magára, hogy sikerült megszerveznie az erdei farsangot, és hogy az állatok összefogtak vele, hogy emlékezetessé tegyék ezt az ünnepet az erdőben.

Hirdetés

Szólj hozzá!