Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A nyúl, aki megszervezte a farsangot (Mészáros Andrea)

Oszd meg ezt a mesét!

Egyszer réges-régen, az erdő mélyén élt egy nyúl. A nyúl nagyon szerette az erdei farsangot, amit minden évben megrendeztek az állatok a tél végén. Azonban idén úgy tűnt, hogy a farsang elmarad, mert senki sem volt hajlandó szervezni.

A nyúl azonban nem adta fel, és elhatározta, hogy ő szervezi meg az erdei farsangot. Felkereste az állatokat, és meggyőzte őket, hogy segítsenek neki a farsang megszervezésében.

Az egerek felajánlották, hogy hoznak saját készítésű sajtot, a mókusok diót szállítanak, a hódok pedig segítenek az étel elkészítésében. A nyúl pedig az ünneplésre szolgáló dekorációkról és a zenei programról gondoskodott.

A nagy nap eljött, és az erdő tele lett állatokkal, akik farsangi jelmezbe öltöztek. Az egerek kis kalapokat viseltek, a mókusok bohócruhába bújtak, a hódok pedig kokárdát tűztek a sapkájukra.

Az ételek és italok folytak, az állatok táncoltak és énekeltek. Az erdő hangos volt az ünnepléstől. Az éj leple alatt a nyúl meggyújtotta a tűzijátékokat, az állatok pedig csodálták a gyönyörű látványt.

A farsangi mulatság csak hajnalban ért véget, az állatok kimerülten, de boldogan tértek haza. A nyúl pedig büszke volt magára, hogy sikerült megszerveznie az erdei farsangot, és hogy az állatok összefogtak vele, hogy emlékezetessé tegyék ezt az ünnepet az erdőben.

Szólj hozzá!

You cannot copy content of this page