Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A szülinapi gyertyák

Oszd meg ezt a mesét!

Linda a három éves lett. Egy gyönyörű tortát kapott. Nem ám akármilyet, gyümölcstortát! Volt rajta egy vastag pudingos krém, a tetején pedig őszibarackbefőtt, banán és mandarin. Nagyon finom és szép lett. Három, különböző mintájú rózsaszín gyertya díszítette. Linda alig várta, hogy elfújhassa őket.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A gyertyák is már nagyon készültek erre, hiszen minden álmuk az volt, hogy egy ilyen szép és finom tortát díszítsenek. Így megkezdődött a versengés a gyertyák között: ki, hova kerüljön, hol legyen a tortán. Mindenki azt remélte hogy őt fújják majd először, mert ő a legszebb.

Egész nap ezen vitatkoztak.Alig várták, hogy kivegyék a tortát a hűtőből, és végre az ünnepi asztalra tegyék. Végre eljött az este, és Linda anyukája elővette a tortát, majd meggyújtotta a gyertyákat. Az egész család a Boldog szülinapot című dalt énekelte. A gyertyák nagyon büszkék voltak, amikor meglátták Linda csillogó, örömkönnyekben úszó szemét. 

Elérkezett a gyertyák elfújásának ideje. Linda kívánt valamit – nem tudjuk mit, nem árulta el, hogy biztosan teljesüljön. Vett egy nagy levegőt, aztán Linda akkorát fújt, hogy egyszerre aludt el mindhárom gyertya. A gyertyák nagyon csodálkoztak ezen, mert ilyen kicsi lány nem szokott ekkorát fújni. Ráadásul ki sem derült így, melyikük a legszebb.

Amikor Linda anyukája felvágta a tortát, Linda megjegyezte:

– Anya, olyan gyönyörűek ezek a gyertyák! Nem is tudnék közülük választani.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Ebben a pillanatban mindhárom gyertya szíve megtelt büszkeséggel és boldogsággal. Tudták, hogy egyformán szereztek örömet Lindának, és nem is kellett volna versengeniük, hiszen mindhárman ugyanolyan csodaszépek és egyformán nagy örömet okoztak ennek a kicsi lánynak.

Szólj hozzá!