Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Liliom hercegnő: az állatok védelmezője

Oszd meg ezt a mesét!

Egyszer volt, hol nem volt, egy távoli királyságban élt egy bájos és kedves hercegnő, Liliom. Az egész országban híres volt szépségéről és jószívűségéről.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Liliom hercegnő szívéhez különösen közel álltak az állatok, ezért a királyság minden szegletében gondoskodott róluk.

Egy nap, amikor Liliom hercegnő a kastély kertjében sétált, egy bokor mellett különös hangra figyelt fel. A hercegnő odasietett, és meglepetésére egy meggyötört kiscicát talált, aki megsérült és éhezett.

– Szegény kicsi! – mondta Liliom hercegnő. – Mi történt veled?

A kiscica csak gyengén nyávogott, mert nem tudta megmondani, mi okozta a baját.

Liliom hercegnő megsajnálta a kiscicát és rögtön elhatározta, hogy segít rajta. Felvette a kiscicát és elvitte a kastélyba, ahol megetette és elhelyezte egy puha takarón, hogy nyugodtan kipihenhesse magát. A kiscica nagyon jól érezte magát. Miután jóllakott, hamar elszenderült.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Ahogy teltek a napok, a cica egyre erősebb lett, és már jókat tudott játszani Liliommal. Ezentúl együtt járták az országot.

Az évek során Liliom hercegnő egyre több állatnak segített, és hamarosan egy menedékhelyet is alapított a rászoruló állatok számára. Mindenki csak az állatok védelmezőjeként emlegette, így nem is csoda, hogy a híre hamar elterjedt a környező országokban is.

Egy napon egy bölcs és jóképű herceg, Viktor meghallotta a hercegnőről szóló történeteket és elhatározta, hogy meglátogatja őt.

Amikor Viktor herceg megérkezett a kastélyba, megdöbbent a menedékhelyen található sok állat látványán.

– Liliom hercegnő, csodálatos, amit ezekért az állatokért teszel – mondta a herceg.

– Köszönöm, Viktor herceg – felelte Liliom. – Az állatok védelme a legfontosabb számomra. Szerintem mindenkinek joga van a szeretethez és a gondoskodáshoz.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

A herceg és a hercegnő egyre több időt töltöttek együtt, és közben megosztották egymással a szeretetüket az állatok iránt. A herceg megtanulta, hogy a hercegnő mellett minden állatnak boldog és biztonságos élete lehet, és ezért csodálta őt.

Természetesen Liliom a már nagyra nőtt cicájáról sem feledkezett meg soha. Sőt, még Viktor herceg szívébe is belopta magát a hercegnő kedvence!

Végül Viktor herceg megkérte Liliom hercegnő kezét, aki boldogan igent mondott. Világraszóló lakodalmat tartottak, ahonnan nem hiányozhattak az állatok sem. Még a cica is fontos feladatot kapott, hiszen ő vihette az oltárhoz a pár gyűrűjét.

Mint tudod, egy jó mese úgy végződik, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak. Azonban ez most nemcsak Liliomra és Viktorra igaz, hanem szerető gondoskodásuknak köszönhetően minden állatra is, mely az országukban élt.

Szólj hozzá!