Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A Mikulás rénszarvasai

Oszd meg ezt a mesét!

Biztosan te is tudod, hogy a Mikulás egy csillogó hófödte helyen él. Távol mindenkitől, egy magas fenyőfák borította erdő szélén. Hol is lakhatna máshol, hiszen a szorgos manók enélkül nem tudnák egész évben nyugodtan elkészíteni a titokzatos ajándékokat, amelyeket Mikulás a csizmákba rejt!

Jó, ha tudod, hogy Mikulásnak 9 rénszarvasa húzza a szánt. Nekik bizony az év során sokat kell gyakorolniuk a szánhúzást, hogy december 6-ára minden simán menjen. Így érthető, hogy fontos számukra, hogy egész évben legyen elég hó.

Tudod, hogyan hívják Mikulás rénszarvasait? Elárulom neked.

Rudolf, a piros orrú rénszarvas a vezetőjük már nagyon régóta. Kiskorában, amikor még Üstökös volt a rénszarvasok irányítója, bizony kiközösítették szegényt. Akkor még nagyon pici volt, és piros orra miatt furán tekintettek rá.

Réges régen az egyik éjszakán, amikor Mikulás útnak indult, nagyon sűrű köd volt. Szinte semmit nem lehetett látni. Mikulás gondolt egyet, és Rudolfot állította be előre, így aznap ő volt a fő vezető. A piros orrának köszönhetően pedig sokkal könnyebb volt Mikulásnak tájékozódnia a ködben, és minden gyermek időben megkaphatta az ajándékát.

Üstököst már említettem, ő volt a korábbi vezető. Nagyon okos rénszarvas, az iskolában színötös tanuló volt. Nagyon jó vezető, Rudolfnak megtanította a szánhúzás csínját-bínját. Kedves rénszarvas, könnyen elfogadta, hogy Rudolf lesz a vezető, hiszen ő is tudta, hogy nagy ködben szükség lehet a kis rénszarvas piros orrára. Egyben azért makacs is, néha nem könnyű a kedvében járni. De ennek ellenére mindenki szereti és tiszteli.

Táltos már több mint 2000 éve tagja Mikulás rénszarvas csapatának. Ő a világon a legjobban repülő rénszarvas. Mindig rendkívül jól öltözött, és nagyon komolyan veszi feladatát, hiszen fontos számára, hogy minden gyermek megkapja várva várt ajándékát.

Villám akkor kapta a nevét, amikor Mikulás meglátta focizni. Ha nagy vihar kerekedik, Villám segít Rudolfnak kikerülni onnan. Nagyon gyors és bátor, így rossz időben az egész csapat számíthat rá. Rendkívül nagy szíve van, így mindenki szereti.

Táncos – ahogyan a neve is mutatja – szíve szerint akár egész nap csak táncolna. Természetesen ennek ellenére rendesen elvégzi a munkáját, de ezt mindig szórakozva teszi. A sok mozgásnak köszönhetően pedig rendkívül kecses, gyors és nincs olyan akadály, amelyet ne tudna kikerülni.

Táncosnak van egy ikertestvére, őt Pompásnak hívják. Kedvenc játéka a bújócska. Erős rénszarvas, tökéletes a testtartása, és mindig keményen dolgozik azért, hogy az ajándékod időben a csizmádba kerüljön.

Hallottál már Íjasról? Ő a rénszarvasok fő kerítője. Tudod, ez mit jelent? Azt, hogy nagyon sok rénszarvaspár neki köszönheti, hogy egymásba szeretett. Azonban érzékeny is, néha bizony szüksége van Mikulás szerető ölelésére.

Csillag a legszebb rénszarvas a világon. Ő Íjasba szerelmes. Nagyon kitartó, mindig külön ügyel arra, hogy minden kisgyerekhez időben odaérjen a szán. Imádja a tisztaságot, mindig ügyel arra, hogy szőre fényesen csillogjon, és a szánt is külön ellenőrzi, hogy egy porszem se legyen rajta, mire Mikulás megérkezik. Emellett nagyon jókat lehet vele játszani is.

Ágas ritkán jelenik meg Mikulás történeteiben, pedig bizony ő is megérdemelné. Nevét gyönyörű és nagy agancsáról kapta. Büszke is rá, de ne gondold, hogy beképzelt miatta, mert egyáltalán nem az. Az egyik legerősebb tag a csapatban. Nagyon egészségesen él, ügyel a többi rénszarvas megfelelő étkezésére.

Ők a Mikulás rénszarvasai. Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy vajon van-e köztük rivalizálás? Elárulok neked egy titkot. Ők egy nagyon jó csapat. Egy nagyon fontos közös célért dolgoznak, minden gyermek boldogságáért, így ahelyett, hogy vitatkoznának, inkább teljes mértékben együttműködnek.

Jó éjszakát kívánok, álmodj szépeket Mikulás rénszarvasairól!

Szólj hozzá!

You cannot copy content of this page