Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A farsangi jelmezverseny (Mészáros Andrea)

Oszd meg ezt a mesét!

Egyszer volt, hol nem volt, egy kisváros. Ebben a pici városkában minden évben megrendezték a farsangi mulatságot. Egy hatalmas jelmezbál volt ez, rengeteg fánkkal és mindenféle más finomsággal.

Az emberek már hetekkel korábban megkezdték a készülődést a jelmezbálra. Mindenki arról beszélt, hogy abban az évben milyen jelmezt fog felhúzni. Teljesen mindegy, hogy kisgyerekről vagy idős emberről beszélünk, a legfontosabb téma januárban és februárban mindig a farsangi bál volt.

Fontos kikötés volt ugyanis a bál résztvevői számára, hogy kizárólag saját készítésű jelmezben jelenhetnek meg. Emiatt a teljes kreativitásukra és kézügyességükre szükségük volt.

Így történt ez a legutóbbi farsang idején is. Volt a bálon hercegnő, tündér, király, boszorkány, hóember, kutya, cica, bohóc, szuperhős, rendőr, orvos, tűzoltó, de még béka jelmez is. Mindenki csodásan festett a jelmezében.

Azonban valakire furcsán néztek. Ő nem a hagyományos színes, vidám jelmezt öltötte fel magára, hanem egy szűk, szürke színű kezeslábas ruhát. Az arcát és a haját is szürkére festette. Tanakodtak is az emberek:

– Vajon ő minek öltözött?

– Miért így néz ki?

Néhányan még ki is nevették:

– Látom, más színre nem futotta! – mondták gúnyolódva.

Azonban még nem említettem, hogy ezen a bálon volt jelmezverseny is. Ott mindenki bemutatta, hogy milyen csodás jelmezt készített magának. Legutoljára a szürke emberre került a sor.

Felment a színpadra, és szemléltette, hogy ő mi valójában: egy élő, mozgó kőszobor.

Ekkor jöttek rá, hogy valójában ő a legkreatívabb! Hiába egyszínű, szürke, mégis az ő jelmeze a legcsodálatosabb, hiszen ez az ötlet eddig senkinek nem jutott az eszébe.

Nem is csoda, hogy azok, akik kinevették és gúnyolódtak, elszégyellték magukat. Viszont amint kihirdették, hogy a jelmezverseny első helyezettje a legkreatívabb, legkülönlegesebb jelmez, azaz a szürke ember lett, óriási vastapssal ünnepelték meg őt.

Az emberek mosolyogva, boldogan mulattak egész éjjel, és mindenki megtanulta, hogy a farsang az arról szól, hogy kifejezzük a kreativitásunkat és az egyéniségünket, bármilyen jelmezben is tündököljünk.

Szólj hozzá!

You cannot copy content of this page