Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hogyan lesz a rókából elefánt?

Oszd meg ezt a mesét!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy róka. Róbert róka igazi ravaszdi szeretett volna lenni, azonban sosem figyelt oda, amikor az öreg rókák tanították, így szegénynek gyakran balul sültek el az ötletei. Ma egy ilyen esetet mesélek el neked.

Egy szép napon Róbert róka sétálni indult az erdőbe. Nagyon megéhezett, és azon gondolkodott, hogy ő bizony egy egész szarvast is meg tudna enni. Egy gond volt csak: sokkal kisebb volt, mint egy szarvas.

Gondolkodott, mitévő legyen. Vagyon melyik állat nagyobb, mint egy szarvas? Egyszer csak eszébe jutott, hogy az elefánt olyan nehéz és hatalmas, hogy még kergetnie sem kellene a szarvast, elég ha ráugrik, és már el is fogta.

Amint a gondolatok végére ért, már szaladt is haza. Egész álló nap azon dolgozott, hogy egy elefánt jelmezt varrjon. Mire lement a nap, el is készült. Gondolhatod, addigra már mennyire korgott a gyomra!

Róbert róka felvette a jelmezét, és vadászni indult. Nem is kellett messze mennie, talán csak a tizenötödik fáig, és már össze is találkozott az erdő leghatalmasabb szarvasával.

Több sem kellett Róbert rókának, már rá is ugrott. Csak egy dolgot nem vett számításba: attól, hogy ő elefántnak öltözik, nem lesz olyan hatalmas és nehéz, mint egy igazi elefánt.

A szarvas pedig ijedtében két lábra állt, ledobta a hátáról Róbert rókát, és már el is szaladt. Róbert róka pedig csak ott feküdt jajgatva, hiszen hatalmasat esett. Sőt, már a gyomra is úgy korgott, hogy az ott élő állatokat mind felverte.

Így történt, hogy Róbert róka éhen is maradt, és még az erdő állatai is kinevették. Azonban ebből a leckéből sem tanult. De ezt majd máskor mesélem el. Te pedig egy dolgot jegyezz meg: legyél okos, tanulj sokat, hogy ne járj úgy, mint Róbert róka!

Szólj hozzá!

You cannot copy content of this page