Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A hercegnő, aki szivárvány szeretett volna lenni

Oszd meg ezt a mesét!

Egyszer volt, hol nem volt, talán csak a mesében volt, egy dimbes-dombos vidék legmagasabb pontján állott egy hatalmas kastély. Ez nem ám akármilyen palota volt! Márvány padlóval borított, ékkövekkel díszített és nagy különlegességnek számított, hogy felette minden nap egy hatalmas szivárvány tündöklött.

Hirdetés
Folytasd az olvasást

Ennek a kastélynak a lakója volt Lili hercegnő. A kis hercegnő imádott itt élni. Minden nap megcsodálta, milyen gyönyörű helyen épült fel a palota! A szobája ablakából éppen a szivárványra és a közeli, hattyúkkal teli tóra látott.

Nem is csoda, hogy Lilinek nagyon boldog gyermekkora volt a palotában. Kedvességének köszönhetően az állatok is nagyon megszerették, még a félénk őzike és a nyuszika sem félt tőle.

Az egyik napon azonban, amikor Lili felébredt, nagy szomorúság lett úrrá rajta. Ennek nem volt más az oka, mint egy különös álom. Éjszaka ugyanis hatalmas szivárvánnyá változott álmában, és belátta az egész országot. Barátja a Nap és a felhők voltak, éjszaka pedig a Holddal és a csillagokkal cseverészett.

Reggel azonban, amikor kinyitotta a szemét, rájött, hogy ez csak egy álom volt. Hiába vigasztalták a kis állatok és édesanyja, nem tudták felvidítani. Ettől a naptól kezdve szivárvány szeretett volna lenni.

Gondolkodtak az erdei állatok – a nyuszik, az őzikék, a mókusok és a madarak -, hogy mitévők legyenek. Egyszer csak megszólalt az erdő legokosabb állata, a bölcs bagoly:

Hirdetés
Folytasd az olvasást

– Barátaim, készítsünk Lilinek egy olyan hercegnő ruhát, amelyben valódi szivárványnak érezheti magát!

Nagyon megtetszett az ötlet minden állatkának. Azonban egy gondjuk akadt: nem volt hozzá sem anyaguk, sem cérnájuk, de még tűjük sem. Így hát Lili édesanyjától kértek segítséget. Természetesen nem is volt kérdés, hogy a királyné is csatlakozik hozzájuk, és együtt készítik el ezt a gyönyörű ruhát.

Három nap és három éjjel folyton folyvást Lili ruháját varrták. Hogy még gyönyörűbben ragyogjon, csillámokkal is megszórták. Már későre járt, mire elkészültek, így gondosan becsomagolták, és Lili ágya mellé rejtették.

A kis hercegnő, amikor reggel felébredt, nem hitt a szemének! A ruha olyan káprázatos volt, hogy minden búja elszállt. A kis erdei állatok, a király és a királyné szíve pedig megtelt boldogsággal, hogy Lili álma teljesülhetett. Lili pedig tudta, hogy szerető szülei, igaz barátai vannak, akik minden helyzetben felvidítják és a segítségére sietnek.

Szólj hozzá!